Delgivningsman - vad innebär det? Vad är en delgivning?

Delgivningman

Vad innebär det att vara delgivningman?

Svensk Delgivning är en av länsstyrelsen auktoriserad delgivningsbyrå som hjälper till att leverera rättsliga dokument till personer som är skyldiga att ta emot dem. En delgivningsman är en person som arbetar för en auktoriserad delgivningsfirma och som ansvarar för att leverera dessa dokument. 

Svensk Delgivning arbetar med allt från att delge skilsmässohandlingar till stämningar och andra rättsliga dokument. Delgivningsmän kan också arbeta med att leverera dokument till företag eller privatpersoner som är skyldiga pengar eller som har andra skulder.

Delgivningsmän på Svensk Delgivning måste vara mycket noggranna och följa alla regler och förfaranden för att se till att dokumenten levereras på rätt sätt. De måste också vara mycket diskreta och inte avslöja någon information om de personer som de levererar dokumenten till.

Svensk Delgivning har ett antal olika metoder för att leverera rättsliga dokument. En av de vanligaste metoderna är vanlig delgivning, där delgivningsmannen besöker personen som ska ta emot dokumentet och överlämnar det personligen. Om personen inte kan hittas kan delgivningsmannen använda sig av förenklad delgivning eller kungörelsedelgivning.

Svensk Delgivning arbetar inte med att leverera dokument till personer som befinner sig utomlands. 

Hur blir man delgivningsman?

Börja med att ta kontakt med oss så hjälper vi dig. Det viktigaste är att du som delgivningsman blir godkänd av länsstyrelsen. Kraven för att bli godkänd är att du:

  • Inte har begått några brott.
  • Inte har gått i personlig konkurs.
  • Inte har en förmyndare
I praktiken ska du också:
  • Ha körkort och bil.
  • Vara en social person.
  • Vara ordningsam och ha god personlig integritet.

Kan jag bli delgivningsman hos Svensk Delgivning?

Ja. Vi letar efter delgivningsmän i hela Sverige. Vi hjälper dig bli godkänd hos länsstyrelsen och ger dig uppdrag. Tveka inte att höra av dig.

Ta kontakt.